Vorming voor babysitters/kinderoppassers: babyverzorging van kop tot teen

Baby’s zijn schattig, lief,… Maar een baby vasthouden, verschonen, troosten, aan- en uitkleden, flesvoeding en een badje geven… vraagt toch wat vaardigheden. Tijdens deze vorming krijg je als (toekomstige) babysitter/kinderoppasser alle info, veel praktische oefeningen (met een pop) en maken we ruimte voor al jullie vragen.

Locatie

Tielt 8700 Generaal Maczekplein 5 EUROPAHAL

Alle (toekomstige) babysitters/kinderoppassers zijn welkom vanaf 15 jaar (Op voorwaarde dat ze de eerste 2 opleidingsjaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. Vanaf 16 jaar mag het sowieso.).

Gezinsbond Regio Deinze-Tielt zorgt voor een gevarieerd vormingsaanbod zodat elke jongere die zich wil engageren binnen de kinderoppasdienst een goede start kan maken of verder bij kan leren om zo (nog) sterker in zijn/haar schoenen te staan als babysitter/kinderoppasser. Heb je als ouder, babysitter/kinderoppasser, vormingsbegeleider,... voorstellen en/of tips voor ons vormingsaanbod in de toekomst, laat het ons zeker weten via vormingkinderoppasdienst@telenet.be.

Deze vormingssessie wordt begeleid door Marlies van Oscarcrew. Marlies vindt het fantastisch om haar jarenlange ervaring als oppasser bij de Gezinsbond door te kunnen geven.

Oscarcrew is een erkende jeugddienst die op vrijwilligerswerk steunt en zich in hoofdzaak focust op animaties, vakantiekampen en vormingen. Oscarcrew wil jonge mensen de kans geven om zich te ontplooien in het jeugdwerk en te ontdekken wat ze graag doen en waar ze goed in zijn. De focus ligt op interactie met kinderen en meegaan in hun verhaal.

Wacht niet langer en SCHRIJF JE VANDAAG IN via jouw plaatselijke coördinator kinderoppasdienst (KOD) of via mail naar vormingkinderoppasdienst@telenet.be. Vermeld hierin jouw naam, geboortedatum en woonplaats. De vorming is gratis voor geregistreerde babysitters/kinderoppassers van de Gezinsbond. Ben je nog niet geregistreerd, registreer je dan eerst gratis op www.kinderoppasdienst.be.

Indien de vorming volzet is, kom je op een reservelijst. We contacteren de reservatielijst in volgorde van inschrijving als een plaatsje vrijkomt. Indien veel babysitters/kinderoppassers op de reservelijst staan, wordt gekeken voor een extra vorming.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.